EKAP üzerinden ihaleye gönderilen “Beyan edilen bilgileri tevsik eden belgelerin sunulması ve/veya numune/demonstrasyon işlemlerine ilişkin ürün örneklerinin verilmesi/kurulumların yapılması/aşırı düşük teklif açıklamalarının sunulması” konulu yazıya istinaden anılan istekli tarafından yeterlik bilgileri tablosunda beyan edilen işletme kayıt belgesinin idareye sunul

ihalede  Beyan edilen bilgileri tevsik eden belgelerin sunulması 

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin “Aday veya isteklinin mesleki faaliyetini sürdürdüğünü ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren belgeler” başlıklı 38’inci maddesinde “(4) İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgelerin adaylar veya istekliler tarafından sunulmasına ilişkin hükümlere, ilan ve ön yeterlik şartnamesi veya idari şartnamede yer verilir…” hükmü,

 

İdari Şartname’nin “İhale konusu işe/alıma ilişkin bilgiler” başlıklı 2’nci maddesinde “2.1. İhale konusu işin/alımın;

a) Adı: Malzemeli Yemek Pişirme, Servis, Dağıtım Sonrası Hizmet Alımı ve Hazır Yemek Dağıtım Hizmet Alımı

b) Türü: Hizmet alımı

c) İlgili Uygulama Yönetmeliği: Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği

ç) Yatırım proje no'su (yapım işlerinde): Bu madde boş bırakılmıştır.

d) Kodu:

e) Miktarı:

Malzemeli Yemek Pişirme, Servis, Dağıtım ve Sonrası Hizmeti Alımı ve Hazır Yemek Dağıtım Hizmet Alımı

Ayrıntılı bilgi idari şartnamenin ekinde yer almaktadır.

f) İşin yapılacağı/malın teslim edileceği yer: Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi, Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi, Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Gediz Devlet Hastanesi, Emet Dr. Fazıl Doğan Devlet Hastanesi, Çavdarhisar İlçe Devlet Hastanesi, Domaniç İlçe Devlet Hastanesi, Hisarcık İlçe Devlet Hastanesi, Aslanapa İlçe Devlet Hastanesi, Altıntaş İlçe Devlet Hastanesi, Şaphane İlçe Devlet Hastanesi.” düzenlemesi,

 

Anılan Şartname’nin “İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri” başlıklı 7’nci maddesinde “7.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.

ı) İhale tarihi itibariyle geçerliliği devam eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce verilmiş İşletme Kayıt Belgesi'ni veya Gıda Üretim izni belgesi'ni yeterlilik beyan tablosunda belirtilecektir…” düzenlemesi yer almaktadır.

 

Yukarıda aktarılan İdari Şartname’nin 7.1.(ı) maddesinden isteklilerin ihale tarihi itibariyle geçerliliği devam eden ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen İşletme Kayıt Belgesi veya Gıda Üretim İzin Belgesi’ni yeterlik bilgileri tablosunda beyan etmeleri gerektiği anlaşılmaktadır.

 

Başvuruya konu ihalenin 3 ve 5’inci kısımları üzerinde bırakılan  Ltd. Şti. tarafından sunulan yeterlik bilgileri tablosu incelendiğinde; “Sicil, İzin, Ruhsat ve Faaliyet Belgeleri” bölümünün “Belge Adı ve Düzenleyen Kurum / Kuruluş” satırında “İŞLETME KAYIT BELGESİ, GEREDE KAYMAKAMLIĞI İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ”, “Belgenin Tarihi, Sayısı ve Geçerlik Tarihi” satırında “09.11.2021, TR-14-K-005760” beyanında bulunulduğu, söz konusu belgeye ilişkin olarak “https://ggbs.tarim.gov.tr adresinde” yer alan “Kayıtlı/Onaylı Gıda İşletmeleri Listesi” sekmesinden yapılan sorgulama sonucunda, işletmenin adının “Gerede KYK Erkek Öğrenci Yurdu Yemekhanesi ve Kantini” olduğu, “İşletme faaliyeti” bölümünde “Toplu Tüketim İşletmeleri” ifadesinin yer aldığı tespit edilmiştir.

 

İdare tarafından Ltd. Şti.ye EKAP üzerinden gönderilen “Beyan edilen bilgileri tevsik eden belgelerin sunulması ve/veya numune/demonstrasyon işlemlerine ilişkin ürün örneklerinin verilmesi/kurulumların yapılması/aşırı düşük teklif açıklamalarının sunulması” konulu yazıya istinaden anılan istekli tarafından yeterlik bilgileri tablosunda beyan edilen işletme kayıt belgesinin idareye sunulduğu, söz konusu belgede “İşletmecinin Adı-Soyadı/Tüzel Kişiliğin Adı” satırında “Bin Aş Grup Yemek İnşaat Turizm Nakliyat Gıda Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.” ifadesinin yer aldığı görülmüştür.

 

Başvuruya konu ihalenin 3 ve 5’inci kısımları üzerinde bırakılan  Ltd. Şti. tarafından İdari Şartname’nin 7.1.(ı) maddesi gereğince beyan edilen işletme kayıt belgesinin anılan istekli adına düzenlendiği ve kayıtlı/onaylı gıda işletmeleri listesinde yer aldığı anlaşıldığından başvuru sahibinin iddiasının yerinde olmadığı sonucuna varılmıştır.

 

Toplantı No : 2024/008
Gündem No : 35
Karar Tarihi : 21.02.2024
Karar No : 2024/UH.II-346